Українським в'язням будуть платити пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським в'язням будуть платити пенсії

678
Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів України підтримує законопроект Верховної Ради про внесення змін до статті 122 КПК України про призначення пенсії засудженим особам під час відбування ними покарання в місцях позбавлення волі.
Члени комітету підтримують законодавчу пропозицію, спрямовану на забезпечення конституційних прав засуджених осіб, на державне пенсійне забезпечення, незалежно від того, коли вони отримали право на пенсію: до відбування покарання чи під час перебування у виправних закладах, повідомляє ZN.UA.
Чинним законодавством не передбачена можливість призначення пенсії за віком, по інвалідності, у зв'язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законом, засудженим, які отримали право на пенсію або втратили працездатність під час відбування покарання.
Законопроектом пропонується передбачити можливість засудженим, які отримали право на пенсію і відбувають покарання, здійснювати оформлення та отримувати пенсію під час їх перебування у виправних закладах.
Нагадаємо, 13 квітня майже о 4 годині ранку Верховна Рада України прийняла в цілому проект нового Кримінально-процесуального кодексу. "За" проголосували 271 народний депутат при мінімально необхідних 226.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас