Міненерговугілля пропонує збільшити вміст біоетанолу в бензині до 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля пропонує збільшити вміст біоетанолу в бензині до 7%

Енергетика
378
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України оприлюднило законопроект, що передбачає поступове збільшення виробництва та використання біопалива.
Проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо виробництва та використання моторних палив з вмістом біокомпонентів" опублікований на офіційному сайті Міненерговугілля, повідомляє РБК-Україна.
Проект закону передбачає поетапне збільшення нормативно визначеної частки виробництва та застосування біопалива та сумішевого палива моторного. Зокрема, проектом акта передбачено, що вміст біоетанолу в бензинах моторних, що виробляються та/або реалізуються на території України в 2013 р. рекомендується на рівні 5%, в 2014-2015 рр. - вміст біоетанолу в бензинах в обов'язковому порядку має бути на рівні не менше 5%, а з 2016 р. вміст біоетанолу буде обов'язковим в бензинах на рівні 7%.
Крім того, законопроектом визначається, що виробництво бензинів моторних сумішевих та додавання (змішування) біоетанолу та/або біокомпонентів здійснюється підприємствами, перелік яких визначається Кабміном за поданням центрального органу виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у паливно-енергетичному комплексі.
На думку авторів законопроекту, прийняття та реалізація проекту акта дозволить створити сприятливі умови для прискореного розвитку виробництва та споживання альтернативних видів палива на території України, прогресивного розвитку вітчизняного ринку моторних палив та посилення енергетичної незалежності України, і не призведе до негативних соціально-економічних та інших наслідків.
Як повідомлялося раніше, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко сподівається на якнайшвидше прийняття відповідного законопроекту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас