Прокурор: Тимошенко звинувачується в обкраданні українського народу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурор: Тимошенко звинувачується в обкраданні українського народу

Кримінал
3288
Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачується в обмані та обкраданні українського народу.
Про це на засіданні Київського районного суду Харкова з попереднього розгляду справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" заявив прокурор Віктор Лобач.
"Тимошенко звинувачується в обмані та обкраданні українського народу", - зокрема сказав він, додавши, що під час досудового слідства були дотримані всі вимоги чинного законодавства.
Як повідомляє УНІАН, Лобач також підкреслив, що термін давності у цій кримінальній справі не закінчився. За його словами, Тимошенко звинувачується в ухиленні від сплати податків.
Прокурор підкреслив: "Ніхто не вище закону, незважаючи на те, які посади він займає". "Ми вважаємо можливим призначити до розгляду справу", - сказав Лобач, коментуючи відсутність на судовому засіданні Тимошенко.
Лобач також заявив клопотання до Державної пенітенціарної служби та Міністерства охорони здоров'я визначити можливість Тимошенко брати участь у судовому засіданні.
Як відомо, за формулюванням слідства, Тимошенко звинувачується в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки. Здійсненню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі більше $160 млн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас