Міліція теж платить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція теж платить

Кримінал
1666
Ветерани МВС, які працювали у відомстві під час керівництва ним Юрієм Луценком, закликали своїх колег взяти участь у зборі 643 тис. грн - суми збитку, визначеного Печерським райсудом, від святкувань Дня міліції, і яку екс-міністр повинен відшкодувати державі. Вони також просять нинішнє керівництво МВС не чинити тиск на співробітників, які бажають таким чином допомогти Юрію Луценку. У міністерстві запевняють: ніяких санкцій до міліціонерів, які беруть участь в акції, застосовуватися не буде.
Заклик до колишніх і діючих співробітників Міністерства внутрішніх справ (МВС) допомогти відшкодувати державі збитки від святкування Дня міліції у 2008-2009 роках оголосили вчора на спеціально скликаній прес-конференції колишні високопоставлені співробітники міліції - заступники міністра Володимир Євдокимов і Олександр Ембулатов, а також колишні керівники київського і закарпатського главків МВС Віталій Ярема та Павло Кононенко. "Ми як юристи щиро здивовані вироком екс-міністру (Юрію Луценку) і вважаємо, що це справа кожного з нас, - заявив Євдокимов. - Оскільки є вирок, є звинувачення, то не годиться йому одному гасити борг".
Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у перевищенні посадових повноважень і заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, засудивши його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Одним з епізодів кримінальної справи, який інкримінувався екс-міністру, було незаконне, на думку слідства і суду, святкування Дня міліції в 2008 і 2009 роках. Суд зобов'язав Юрія Луценка відшкодувати збиток державі від святкування в розмірі 643 тис. грн. Після винесення вироку в інтерв'ю Луценко заявив: "виплатити таку суму самотужки я не можу".
На прес-конференції було оприлюднено рахунок МВС в Держказначействі, куди було запропоновано переказувати кошти. "Я особисто за кілька днів отримав понад 200 дзвінків від працівників органів внутрішніх справ, які висловили бажання відшкодувати завдані збитки, - сказав Євдокимов. - Якщо кожен з 300 тис. співробітників міліції скинеться хоча б по 2 грн, то цей "збиток" реально відшкодувати". "Я звертаюся до керівників МВС, щоб вони не здійснювали ніяких санкцій стосовно співробітників, якщо ті захочуть перерахувати кошти за свій отриманий квиток (на урочистості з нагоди Дня міліції в палаці "Україна")", - додав Ярема.
Варто зазначити, що присутні на заході генерали МВС уникали відповіді на запитання, скільки грошей вже зібрано і який їхній особистий внесок. Водночас, за інформацією Коммерсанть-Украина, станом на вчорашній день на рахунок надійшло понад 300 тис. грн. "У зборі коштів взяли участь близько 500 осіб, які давали хто скільки зможе. Гроші перерахували практично всі колишні керівники облуправлінь МВС, - повідомило джерело з оточення екс-міністра. - Генерали, які працювали за часів Юрія Луценка в центральному апараті та в областях, перерахували по 10 -20 тис. грн кожен".
Дружина колишнього глави МВС Ірина Луценко назвала ініціативу ветеранів МВС "приємним сюрпризом", водночас підкресливши, що подібний збір коштів є "ганьбою для держави". "Сьогодні міліціонери змушені викуповувати у держави один єдиний день, коли їх хвалять, тоді як інші 364 дні в році - лають", - зазначила Луценко.
У МВС до ініціативи ветеранів органів внутрішніх справ поставилися спокійно. "Це особиста справа кожного співробітника: здавати йому гроші чи ні, я впевнений, що ні санкцій, ні будь-яких запобіжних заходів стосовно співробітників, які захочуть підтримати акцію, не буде", - підкреслив у бесіді з начальник департаменту зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук. У той же час він ухилився від відповіді на запитання, чи збирається сам брати участь у зборі коштів. "Ні в 2008, ні в 2009 роках я на урочистостях не був присутній - саме тоді у мене були досить непрості стосунки з керівництвом", - сказав Поліщук.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас