ЦБ РФ в найближчі місяці не буде змінювати ставку рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ РФ в найближчі місяці не буде змінювати ставку рефінансування

Кредит&Депозит
132
ЦБ РФ в найближчі місяці не буде змінювати ставку рефінансування, що знаходиться на рівні 8% з 26 грудня минулого року, заявив перший заступник голови ЦБ Олексій Улюкаєв. Про це повідомляє РИА Новости. "У найближчі кілька місяців нам не буде потрібна зміна відсоткових ставок", - сказав він, виступаючи на інвестиційній конференції "ВТБ Капіталу".
Він уточнив, що, принаймні, у найближчі два місяці зміни ставки не планується.
При цьому перший заступник голови ЦБ не відкинув, що у разі додаткового інфляційного тиску Банк Росії готовий буде ставку переглянути.
На початку квітня Банк Росії третій раз поспіль ухвалив рішення залишити без зміни рівень ставки рефінансування (8% річних) і відсоткових ставок за своїми операціями, дещо посиливши антиінфляційну риторику та оголосивши про введення нового інструменту вилучення ліквідності - тижневого депозитного аукціону.
Тоді повідомлялося, що за підсумками березня річні темпи інфляції збереглися на низькому рівні - 3,7%, базова інфляція сповільнилася до 5,5%. Зазначені тенденції, як очікується, будуть носити короткостроковий характер. Середньострокові інфляційні ризики посилюються невизначеністю масштабу впливу на споживчі ціни запланованого на липень підвищення більшості регульованих цін і тарифів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас