Україну закликали ввести економічні санкції проти Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну закликали ввести економічні санкції проти Білорусії

435
Колишній посол України в Білорусі (2010-2011) Роман Безсмертний вважає, що Україна вичерпала весь дипломатичний ресурс щодо білоруської сторони, що стосується припинення розробки в Хотиславському родовищі, що призводить до зникнення Шацьких озер, і мусить діяти більш рішуче.
"Якщо керівництво Білорусії не буде мінятися, то на такі (більш рішучі) кроки треба йти і йти якомога швидше. З моєї точки зору, на сьогоднішній день Україна використала всі свої дипломатичні пояснення білоруській стороні, що розробка Хотиславського родовища несе в собі колосальну небезпеку для екологічного світу", - сказав він.
За словами Безсмертного, в цій ситуації доречним є використання таких інструментів, як звернення до міжнародного суду і застосування економічних санкцій.
Колишній посол нагадав, що розробка Хотиславського родовища проходить ще з часів СРСР, проте в той час таких обсягів розробки, як зараз, не було.
Освоєння та розробка кар'єру, за словами Романа Безсмертного, йде повним ходом і небезпеку становить поглиблення кар'єру.
У свою чергу, провідний науковий співробітник Інституту гідробіології НАН України Володимир Щербак зазначив, що розробка Хотиславського родовища, яке розташоване неподалік від Шацьких озер, може призвести до загибелі цих озер.
"Природу санкціями не відновиш. Санкції - останнє, що може бути", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас