Українські банки в 2012 р. можуть істотно наростити обсяг видачі кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки в 2012 р. можуть істотно наростити обсяг видачі кредитів

Кредит&Депозит
625
Українські банки в 2012 році можуть наростити обсяг видачі споживчих кредитів на 17,2% в порівнянні з 2011 роком - до 98 млрд грн, повідомив генеральний директор "КредитМаркет" Ігор Дурицький, представляючи дослідження "КредитМаркет" на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.
Згідно з прогнозом експертів, в поточному році банки зосередяться на автокредитуванні та видачі коротких беззаставних кредитів - готівкою - і споживчих на купівлю товарів.
Обсяг ринку кредитів готівкою в поточному році зросте на 20-25%, частка продажів у кредит автомобілів може збільшитися з 15% до 20% загального обсягу продажів нових машин, частка продажів у кредит побутової техніки - до 45-50% обсягу роздрібних продажів. Разом з тим сегмент кредитних карт може стиснутися до стану, коли кредити будуть видаватися переважно за зарплатними картками, а іпотечні кредити будуть залучати лише ті, кому не вистачає для покупки 25-35% суми і хто розраховує купити нерухомість "на дні" і погасити кредит достроково.
При цьому кредитні ставки за споживчими кредитами в цьому році збережуться на високому рівні і можуть знижуватися тільки в рамках акційних пропозицій.
"У першому кварталі 2012 року український ринок кредитів для фізичних осіб відновлювався після того шоку, який переніс восени 2011 року. Наслідки кризи ліквідності, що вибухнула в серпні і тривала до грудня включно, банківська система долала до березня 2012 року включно. Впали не лише обсяги видачі кредитів, досі ставки залишаються високими", - зазначив Дурицький.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас