Єврокомісія: Греції більше не потрібні мільярди допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Греції більше не потрібні мільярди допомоги

Казна та Політика
808
Греції для подолання фінансової кризи більше не потрібні європейські програми допомоги в обсязі мільярдів євро - такий висновок міститься в документі, підготовленому Єврокомісією, тези з документа опубліковані в середу в німецькій Sueddeutsche Zeitung.
В документі сказано, що Греція повинна активніше, ніж досі, застосувати численні програми економії. Зокрема, Єврокомісія радить провести в країні подальші скорочення заробітної плати і скоротити зарплати в приватному секторі на 15%. Відзначається, що в умовах виборчої кампанії в Греції ця пропозиція навряд чи отримає схвалення.
Згідно з інформацією газети, протягом дня голова організації Жозе Мануел Баррозу представить документ у Брюсселі.
Згідно з підрахунками європейського відомства, борги Греції приватним і міжнародним інвесторам склали близько 380 млрд євро, або 33,6 тис. в перерахунку на жителя Греції. Експерти порівнюють допомогу, що надається, з планом Маршалла. Згідно з документом, допомога, надана Західній Європі після Другої світової війни, склала 2,1% від ВВП країн - одержувачів допомоги. У разі Греції допомога в даний час складає 177% ВВП.
У документі вказано, що вже зараз греки постраждали від набрання чинності програм економії. Близько 60 тис. фірм довелося закрити, тільки в 2012 році очікується втрата 240 тис. робочих місць. Також експерти Єврокомісії говорять про високий рівень безробіття серед молоді.
Відзначається також, що поліпшити свою конкурентоспроможність Греція може тільки шляхом боротьби з корупцією та бюрократизованим управлінським апаратом, оскільки корупція і бюрократія сповільнюють розвиток бізнесу в країні. Особливо це стосується дрібних і середніх підприємств. Таким фірмам Єврокомісія збирається надалі допомагати окремо, забезпечуючи більш легкий доступ до кредитів і прозорі правила їх отримання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас