Світовому автопрому загрожує вже третя криза постачань матеріалів за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовому автопрому загрожує вже третя криза постачань матеріалів за рік

427
Світовому автопрому загрожує вже третій серйозний збій поставок матеріалів за рік, цього разу мова йде про брак одного з виду пластмас - поліаміду 12 (ПА 12), широко використовуваного для виробництва компонентів гальмівних систем і систем упорскування палива, пише Financial Times.
Основною сировиною для ПА 12 є циклододекатрієн (ЦДКТ), провідний виробник якого, німецька Evonik Industries, на даний момент не може задовольнити зростаючий попит. Вибух і пожежа на заводі Evonik в Німеччині 31 березня вивели з ладу виробничі потужності компанії, що поставляє близько чверті ПА 12 від світових обсягів пропозиції.
Керівники провідних автомобілебудівних компаній світу у вівторок провели екстрену нараду в Детройті, на якій обговорювалися поточні запаси ПА 12, додаткові можливості його виробництва та альтернативні матеріали.
Автовиробники після кризи перейшли до підтримки мінімальних запасів сировини, матеріалів і компонентів, що може загострити проблему.
Volkswagen, Daimler, Ford і Chrysler оголосили, що поки не спостерігають наслідків дефіциту ПА 12.
Торік автопром зіткнувся з перебоями в постачаннях автокомпонентів і матеріалів після землетрусу в Японії і повені в Таїланді. За попередніми оцінками, нинішній дефіцит матеріалів може виявитися більш масштабним і мати більш серйозні наслідки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас