Арбузов: Нацбанк у квітні поповнив золотовалютні резерви на 300 мільйонів дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Нацбанк у квітні поповнив золотовалютні резерви на 300 мільйонів дол

Казна та Політика
351
Національний банк з початку квітня купив понад 300 мільйонів доларів для поповнення золотовалютних резервів.
Про це в інтерв'ю агентству Reuters заявив голова Нацбанку Сергій Арбузов, повідомляє РБК-Україна.
"Три останні місяці Національний банк України не виходить на валютний ринок для підтримки курсу гривні. Курс гривні формується під впливом руху ринкового попиту та пропозиції іноземної валюти. Національний банк України не приховує, що за наявності можливостей він сприяє нарощуванню міжнародних резервів. Так, з цією метою в березні було викуплено на ринку більше 150 млн дол, а з початку квітня - більше 300 млн дол.", - заявив Арбузов.
Нагадаємо, позитивне сальдо валютних інтервенцій НБУ в березні склало 152,5 млн дол..
Як повідомляли раніше в НБУ, золотовалютні резерви (ЗВР) України на 1 квітня 2012 р. склали 31 млрд 129 млн дол, що на 79 млн дол (0,2%) більше, ніж на кінець лютого 2012 року.
У відомстві Сергія Арбузова не приховують, що одним з головних завдань НБУ зараз є наповнення золотовалютного резерву України. Для цього НБУ розробив кілька варіантів дій.
Раніше Арбузов повідомив, що перехід на сплату за російський газ в рублях збереже 8 млрд дол в золотовалютному резерві України. Крім того, він зазначив, що ще 5 млрд дол можна отримати в результаті зменшення попиту населення на іноземну валюту.
Також Нацбанк планує запустити програму видобутку золота для поповнення золотовалютних резервів. Також найближчим часом в золотовалютні резерви України будуть внесені резерви в рублях.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас