У разі прийняття нового Трудового кодексу Україна перенесеться в XVIII століття - Профспілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У разі прийняття нового Трудового кодексу Україна перенесеться в XVIII століття - Профспілки

1096
"Заяви членів уряду про те, що новий Трудовий кодекс України потрібно узгодити з профспілками, з громадськістю виявилися голослівними. Ніхто не збирався цього робити", - зазначив Мирослав Якибчук, голова Національного форуму профспілок України, коментуючи представлення проекту Трудового кодексу 17 квітня на розгляд у ВР. Про це повідомляє прес-служба НФПУ.
"Необмежене збільшення на багатьох підприємствах тривалості робочого тижня, спрощення процедури звільнення працівника, а також зміна умов праці на малих підприємствах та впровадження незаконних методів спостереження за найманими працівниками - ось найвужчі місця нового ТКУ", - підкреслив Якибчук.
"Сьогодні до дотримання прав трудящих, або хоча б до імітації дотримання, зобов'язує звід законів, написаних ще в радянські часи. У разі прийняття нової редакції Трудового кодексу Україна перенесеться в XVIII століття, в часи "дикого капіталізму" - тотального свавілля роботодавців і безправ'я робітників", - заявив Якибчук. І додав: "Таке поняття, як профспілкові комітети на підприємстві, кане в Лету".
"Стає очевидним: влада не почує трудящих, поки вони не вийдуть на масові акції протесту", - підсумував голова НФПУ.
Як відомо, в листопаді минулого року Партія регіонів попросила тимчасово зняти з розгляду проект нового Трудового кодексу. Сергій Тігіпко обіцяв знайти компроміс із профспілками і роботодавцями в даному питанні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас