Рівень поганих кредитів у банках Іспанії досяг максимуму за 18 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень поганих кредитів у банках Іспанії досяг максимуму за 18 років

Казна та Політика
237
Співвідношення проблемних кредитів до надійних в Іспанії перевищило 8% і склало 8,16%. Іншими словами, зараз на балансах фінансових інститутів країни знаходиться прострочених більш ніж на три місяці кредитів на суму 143,82 млрд євро. Для порівняння, в грудні показник перебував на позначці 7,91%.
Ці опубліковані сьогодні Центральним банком Іспанії дані демонструють найгіршу з 1994-го динаміку. Особливо контрастує нинішня ситуація в банківському секторі з періодом до 2008-го, тоді рівень прострочених кредитів був менше 1%. Саме після 2008 року в країні стався колапс ринку нерухомості.
В Іспанії - повторна рецесія. Такий діагноз економіці країни поставив у вівторок місцевий Центробанк. У IV кварталі минулого року іспанська економіка скоротилася на 0,3%. У I кварталі цього року ситуація повторюється, заявив без уточнення підсумків I кварталу 2012 року президент ЦБ Іспанії Мігель Фернандес Ордонес. А падіння ВВП протягом мінімум двох кварталів і вважається технічною рецесією.
Міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос теж визнав повернення економіки країни в рецесію, пише The Daily Telegraph. Напередодні він заявив, що скорочення ВВП в I кварталі може стати таким же, як в останньому кварталі минулого року, тобто 0,3%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас