Кожна п'ята вакансія в Києві - IT-фахівець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожна п'ята вакансія в Києві - IT-фахівець

1025
В базі даних Державної служби зайнятості кожна 5 вакансія Києва - IT-фахівець. Про це на прес-конференції повідомив директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко.
"У 2011 році в базі даних Державної служби зайнятості налічувалося близько 6000 вакансій IT-фахівців. Серед усіх наявних вакансій цей показник становив 20% у Києві, тобто кожна 5 вакансія. Рівень укомплектування вакансій для IT-фахівців склав майже 50%, разом з тим половина вакансій не була укомплектована через відсутність претендентів на працевлаштування або відсутність необхідних знань і кваліфікації", - повідомив Петрашко.
Експерт додав, що в першому кварталі цього року в базі даних налічувалося близько 2 тисяч вакансій за професіями, які відносяться до сфери IT. При цьому в 30% випадків роботодавець обіцяє мінімальну заробітну плату.
Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти схвалив і рекомендує прийняти у другому читанні і в цілому проект закону "Про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції".
Згідно з законопроектом до 1 січня 2016 року для юридичних осіб - учасників економічного експерименту встановлюються спеціальні ставки загальнообов'язкових платежів, зокрема, податок на прибуток у розмірі - 8% від бази оподаткування, єдиний внесок на загальнообов'язкове соціальне страхування в розмірі - 36,76 % від суми, що дорівнює двом мінімальним заробітним платам.
Нагадаємо, голова комітету ВР з питань науки і освіти Максим Луцький переконаний, що розвиток IT-технологій поліпшить показники вищих навчальних закладів у світових рейтингах.
"Українські університети повинні розвивати IT-технології, в тому числі впроваджувати їх у навчальний процес. Це дозволить значно поліпшити наші показники у світових рейтингах. Наші університети мають стати двигуном розвитку вітчизняної IT-індустрії та наукової діяльності в цілому. Новий законопроект про вищу освіту створює для цього всі умови", - зазначив народний депутат.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас