Жлобство замучило українських готельєрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жлобство замучило українських готельєрів

9122
Пророцтва про порожні готелі на Євро-2012 починають справджуватися: обвал цін в готелях не додав їм клієнтів.
Після зимового ажіотажу з бронюванням місць у готелях і суперечками з приводу "безмежних" цін, ситуація в Харкові круто змінилася. Готелі самі почали шукати клієнтів.
"За останній тиждень до мене звернулися вже четверо власників готелів з однаковими проханнями. Наприклад: є 150 місць, допоможіть продати по 50 євро зі сніданком", - поскаржився директор Департаменту з підготовки до Євро-2012 міськради Олександр Нечипоренко.
Портал "Харків. Коментарі" поцікавився у згаданих чиновником готелях, "що по чому". Виявилося, наприклад, що готель в селищі Високому (15 хвилин їзди від Харкова) просить по 100 доларів за двомісний номер, за наявності телевізора, холодильника, кондиціонера, басейну, лазні та інших "благ цивілізації", розрахованих на туриста середнього статку. Ціна як на нинішні "євро"-часи цілком помірна, проте "цільова аудиторія" на пропозицію поки не клює.
А готель в Харкові, що знаходиться всього за декілька зупинок метро від стадіону "Металіст", дійсно має півтори сотні місць і просить за них по 30-50 євро на добу зі сніданком, в залежності від зручностей. Знову-таки, черги з євро-гостей поки не спостерігається. "Можливо, народ ще раніше налякали цінами в Харкові", - розвів руками представник адміністрації.
Причини такого образливого для готельєрів явища до кінця поки не ясні - в більшості своїй харківські готелі зайняли вичікувальну позицію і не дуже виразно відповідають на питання про ціни і бронювання. Але вже можна з упевненістю сказати, що проблема - не в завищеній вартості номерів.
До слова, днями найбільш жадібним власникам готелів вкотре погрозив кулаком сам Мішель Платіні, який заявив, що високі ціни стримують бажання іноземних гостей відвідати Україну під час Єврочемпіонату. У той же час, в Харкові ситуація не така вже "трагічна". П'ять найбільших туристичних агентств міста підписали меморандум, пообіцявши знизити вартість проживання в готелях під час Євро-2012, після чого ціни поповзли вниз - за винятком окремих випадків (наприклад, один з приватних пансіонатів просив за 7 ночей 29 тисяч доларів, плюс платний Wi -Fi по 20 гривень на добу). У вже заброньованих готелях номери оцінювалися в основному в 40-60 євро.
Більше того, близько місяця тому офіційний оператор УЄФА, компанія "Туї Тревел" відмовила низці харківських готелів в розміщенні гостей Євро-2012 - як пояснили чиновники, кількість номерів закладали "з запасом", який в результаті не знадобився. В результаті на ринок було "викинуто" майже 3000 номерів, що теж не сприяло накрутці цін.
На цьому тлі основну причину дефіциту євро-гостей чиновники і самі готельєри бачать в "рваному" графіку матчів. За оцінками чиновників, приїхати на всі матчі, від початку і до кінця, готові не більше 5% уболівальників. Причому це люди, які можуть дозволити собі "дорогий" відпочинок - і цілком вміщаються у п'ятизіркових готелях. А інші 90%, що називається, вміють рахувати гроші.
"Багато хто хоче приїхати тільки на два дні - мене це не влаштовує. Хотілося б здавати номери на 8-10 днів, проте охочих поки немає", - пояснив директор готелю у Високому Олександр Винокуров.
Очевидно, що вклавшись в ремонт і витратившись на рекламу, харківські готельєри тепер сподіваються "відбити" витрати. Однак тут їх інтереси явно не збігаються зі сподіваннями уболівальників.
"Насправді, це пов'язано з невиправданими очікуваннями - всі рахують віртуальну вигоду, не уклавши реальних договорів, - вважає Нечипоренко. - При всій повазі до Євро-2012, це не форум в Давосі, куди в лютому стікаються всі політики і великі бізнесмени, щоб укладати серйозні угоди. Це спортивний турнір, це гра - хоча, безумовно, і викликає підвищений інтерес. Але, чим ночувати незрозуміло де, багато вболівальників вважають за краще дивитися матчі по телевізору, діставши пляшку пива з холодильника".
Валерій Сергєєв
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас