Балога: Україна не може відмовитися від АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Україна не може відмовитися від АЕС

Енергетика
259
Стратегія розвитку паливно-енергетичного комплексу України до 2030 року передбачає підтримку частки виробництва електроенергії на АЕС на рівні 50%, заявив міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.
Як повідомляє прес-служба МНС у середу вранці, Балога, виступаючи на 45-тій щорічній конференції Японського атомного промислового форуму в Токіо (JAIF) відзначив, що за обсягами виробництва електроенергії українські атомні станції займають восьме місце в світі. У той же час, що в найближчі роки на Хмельницькій атомній станції планується добудувати 2 блоки потужністю 2 млн. кВт.
Також глава МНС України підкреслив, що аварія на АЕС в Фукусімі не вплинула на плани розвитку, а лише ще раз підтвердила пріоритет безпеки. На даному етапі Україна не може відмовитися від використання атомної енергетики.
Сукупні уроки Чорнобильської катастрофи і новітній досвід Фукусіми зобов'язує дуже відповідально ставитися до подібних технологій, - зазначив Балога у своєму виступі.
Балога зазначив, що вибух у Чорнобилі вплинув на еволюцію атомної енергетики. Населення і парламент України виступили за мораторій на будівництво нових атомних блоків, недобудовані - були законсервовані. В депресії атомна енергетика перебувала сім років, в 1993-му - заборону скасували.
За словами міністра, скасуванню мораторію сприяв дефіцит електроенергії в країні і пом'якшення суспільних настроїв щодо відновлення роботи АЕС. За роки незалежності був досягнутий значний прогрес у підвищенні ефективності та безпеки експлуатації станцій.
Як повідомляє прес-служба, цього року близько тисячі експертів дискутують навколо майбутньої енергетичної політики Японії в контексті аварії на АЕС у префектурі Фукусіма, а також щодо підвищення рівня безпеки атомних електростанцій.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас