У Microsoft хотіли випустити iPhone ще 20 років тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Microsoft хотіли випустити iPhone ще 20 років тому

1086
Колишній технічний директор (CTO) компанії Microsoft Натан Мірволд розповів в інтерв'ю виданню Men's Journal, що ще в 1991 році намагався переконати керівництво компанії дати добро на виробництво мобільного телефону, аналогічного нинішньому iPhone, пише NEWS.ru
Мірволд переконував їх, що пристрій можна зробити відносно дешевим: від 400 до 1 тис. доларів при масовому виробництві, але керівництво Microsoft вирішило не витрачати ресурси на ризикований проект.
Усередині софтверного гіганта завжди дуже сильним було "лобі" Windows і Office, і будь-який новий проект вони розглядали лише під одним кутом: як новий пристрій впишеться в інфраструктуру Windows, як на ньому будуть працювати офісні додатки.
З цієї ж причини свого часу був похований проект перспективного планшетного комп'ютера з двома екранами Courier, нагадує колишній топ-менеджер.
Інший колишній керівник софтверного гіганта Дік Брас, віце-президент Microsoft з 1997 по 2004 роки, не так давно назвав таку політику компанії "креативним руйнуванням". На відміну від інших компаній, Microsoft так і не запровадила справжню систему інновацій, розповідав Брас газеті The New York Times, підкреслюючи, що за останні 20 років в компанії не втримався жоден хоч трохи помітний керівник підрозділів музики, електронних книг, телефонів, онлайнових сервісів, інтернет-пошуку і планшетних комп'ютерів.
Незважаючи на один з найбільших і найефективніших корпоративних підрозділів перспективних розробок (R&D), а також наявність не одного, а відразу трьох технічних директорів, компанія методично зводить нанівець всі спрямовані в майбутнє ідеї своїх співробітників.
Частина проблеми - в історичній схильності створювати дуже прибутковий софт без розробки високо ризикованого "заліза". Це мало економічний сенс під час заснування компанії в 1975 році, але сьогодні з цієї причини стало набагато важче створювати тісно інтегровані, чудово спроектовані продукти, такі як iPhone або TiVo, вважає колишній керівник компанії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас