Готелі на період Євро-2012 підвищили ціни в 3-7 разів, зростання в 10 разів одиничне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готелі на період Євро-2012 підвищили ціни в 3-7 разів, зростання в 10 разів одиничне

359
Вартість проживання на період проведення в Україні Чемпіонату з футболу Європи 2012 року в готелях в залежності від категорії та мережі зросла в три-сім разів, тоді як у світовій практиці нормою вважається підвищення в два-три рази.
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент Асоціації готелів та рестораторів (АГіР) Димитрій Заруба, коментуючи ситуацію на готельному ринку України у вівторок, інформація про масове підвищення цін українськими готельєрами в 10 разів, поширена деякими західними ЗМІ, не відповідає дійсності.
"У різних категоріях приналежності до готельних мереж, і територіальному розташуванні, чи це якісь індивідуальні готелі, які не входять до мережі і є незалежними, ціни приблизно від трьох до семи разів зросли", - сказав він.
За словами Заруби, у світовій практиці вважається нормою напередодні будь-яких масових заходів, зокрема, чемпіонатів, зростання цін на проживання в готелях приблизно в два-три рази. Власники готелів, які підняли ціни в п'ять-сім разів на період проведення Євро-2012 в Україні, "переоцінюють свої готелі" і, швидше за все, "відлякають від себе клієнтів", додав він.
Президент АГіР також зазначив, що невелика кількість готельних операторів, з огляду на ситуацію на ринку, знизили ціни на проживання.
"Думаю, що ближче до травня будуть певні зміни на ринку, скажімо так. І, звичайно не істотно, але деякі готельєри зараз вже замислюються над тим, залишати вартість такою, якою її виставляли, чи її зменшувати", - прогнозує Заруба.
Коментуючи скандальну інформацію, поширену західними ЗМІ, зокрема, про завищену вартість проживання в готелях напередодні Євро-2012, президент АГіР зазначив, що, на його думку, публікації базувалися на одиничних випадках, а необхідна в таких дослідженнях вибірка та визначення процентного співвідношення завищених в 10 разів цін не проводилася.
"Ймовірно, знаходилися деякі готелі, які підвищували ціни і на цьому будувався матеріал, начебто по Україні всі готелі підвищили (ціни на проживання) у 10 разів, такого не було", - підкреслив Заруба.
Він додав, що поодинокі випадки існують, привівши в приклад хостели, які встановлюють "непомірні" для таких закладів ціни на проживання.
"Але це приватна ініціатива і бажання клієнта: купувати чи не купувати", - констатував він.
За словами Заруби, в даний час вільні місця на період проведення Євро-2012 є і в готелях, і в гуртожитках.
Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в Reikartz Hotel Management (Київ), керуючій компанії готелів під брендом Reikartz Hotels & Resorts, вартість проживання в стандартному одномісному номері в готелі "Reikartz Медіваль Львів", на час проведення матчів Євро-2012 зросте в 2,8 рази - до 2,1 тис. грн (близько EUR200) на добу, "Reikartz Харків" - в 2,7 рази, до 2,4 тис. грн (близько EUR228) на добу.
У мережі уточнили, що заброньовано "практично 100%, залишилося кілька номерів".
Як повідомлялося, провідні засоби масової інформації Бельгії, Нідерландів та Німеччини гостро розкритикували ситуацію з цінами на готелі в Україні і процитували президента УЕФА Мішеля Платіні, який назвав причиною зростання цін в Україні "бандитів і шахраїв".
Дещо раніше агентству "Інтерфакс-Україна" керівник агентства з розміщення вболівальників Євро-2012 TUI Ukraine Андрій Ставенко повідомив, що готельні оператори не розривають договори з турфірмою TUI Ukraine на розміщення вболівальників Євро-2012, спроби підвищення вартості проживання на період чемпіонату врегульовані під час переговорів - ціни збережені. Вартість проживання в готелях варіюється від EUR50-EUR280 за ніч. Середня вартість розміщення футбольних вболівальників, зокрема, в Києві, Львові, і Донецьку, за словами Ставенка, однакова і становить від EUR10 до EUR280 за ніч.
Раніше президент України Віктор Янукович доручив у період проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року вжити заходів для приведення цін на готельні послуги до економічно обґрунтованого рівня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас