Іномарки в Україні можуть подорожчати майже на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іномарки в Україні можуть подорожчати майже на 20%

2016
Міністерство економіки виступає за підвищення імпортних мит.
Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко, коментуючи рекомендації Міністерства економічного розвитку і торгівлі про введення спецмита на іномарки, повідомляють "Комментарии".
На думку експерта, рекомендоване мито торкнеться 87% автомобільного ринку України і призведе до подорожчання машин, а то і припинення імпорту взагалі.
"В рекомендаціях виділено два класи авто: до 1500 куб. см. і до 2200 куб.см, а це близько 87% ринку. Якщо говорити про подорожчання, то візьміть ставку і додайте ПДВ, наприклад, машини першого класу, подорожчають на 7%, а іномарки другого класу, будуть дорожчі 18%", - сказав Назаренко.
За словами експерта, в Україні немає прямих імпортерів, а представництва заводів можуть припинити поставки автомобілів на ринок, побоюючись неможливості продати подорожчав товар. А це в свою чергу може призвести до недонадходження грошей до державного бюджету.
"На сьогоднішній день, нафта і газ з митних мит займає перше місце, за надходженнями до бюджету, автомобілі на другому. За даними митниці, середня вартість ввезеного автомобіля $18, 3 тис., тобто зараз держава отримує з кожного автомобіля $1830. Додаткове мито може призвести до того, що тепер іномарки можуть завозити, як машинокомплекти, сплативши до бюджету лише 100 євро", - говорить Назаренко.
За словами Назаренка, в країнах Євросоюзу ввізне мито на іномарки взагалі відсутнє, а рамках СОТ воно дорівнює 10%.
Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує Міжвідомчій комісії з міжнародної торгівлі, яка проводить спецрозслідування щодо впливу імпорту на роботу вітчизняного автопрому, вести терміном на три роки спеціальне мито на автомобілі, які класифікуються згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності за кодами 8703 22 10 00 і 8703 23 19 10. Так, мито встановлюється на автомобілі з робочим об'ємом двигуна більше 1000 куб. см, але не більше 1500 куб.см - 6,46%, і на автомобілі з об'ємом двигуна більше 1500 куб. см, але не більше 2200 куб. см - 15,1%.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас