Державний земельний банк буде створений як окрема установа зі статутним капіталом в 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державний земельний банк буде створений як окрема установа зі статутним капіталом в 120 млн грн

192
Державний земельний (іпотечний) банк буде створений як окрема установа зі статутним капіталом в 120 млн грн. Про це йдеться у відповіді Національного банку України (НБУ) на запит РБК-Україна.
"Неодноразово розглядаючи питання створення Державного земельного банку, його майбутню модель функціонування і зважуючи всі позитивні і негативні сторони створення цього банку, Кабінет міністрів України і Національний банк України за активної участі Міністерства аграрної політики і продовольства України та НАН України дійшли висновку, що такий банк повинен бути створений окремо, а не на базі рекапіталізованого державою банку. Таке рішення є вірним саме тому, що цей банк повинен бути спеціалізованим з точки зору клієнтського сегменту, його спеціалізація - кредитування та обслуговування сільськогосподарських товаровиробників. Відповідно, репутація банку не передбачає успадкування боргів попереднього власника. Таким чином, створення нового державного банку є правильним рішенням", - йдеться в листі Нацбанку.
Регулятор також зазначив, що в держбюджеті-2012 передбачено виділення коштів в сумі 120 млн грн для реєстрації та відкриття банку.
"Виділені державою кошти повністю передбачалися в бюджеті України на проведення реформ АПК, тому виділені кошти на створення банку - не що інше, як перерозподіл ресурсів бюджету з точки зору оптимізації витрат на проведення реформ держави", - підкреслює НБУ.
Крім того, Нацбанк зазначив, що не має наміру рекапіталізувати новостворений Державний земельний банк, а відповідно, і виділяти на це кошти золотовалютного резерву.
Нагадаємо, раніше перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий заявив, що Державний земельний банк почне роботу вже в 2012 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас