Після Євро-2012 влада зробить закриту зону відпочинку для багатих на Трухановому острові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після Євро-2012 влада зробить закриту зону відпочинку для багатих на Трухановому острові

569
Частина території Труханового острова, яка зараз готується для розміщення шведських футбольних уболівальників, після Євро-2012 може стати недоступною для киян. Про це заявив член Містобудівної і Гуманітарної рад Києва, депутат Київради Олександр Бригинець.
Депутат звернувся до посла Швеції з повідомленням про те, що під приводом створення кемпінгового містечка для шведських уболівальників у киян забрали найкращий безкоштовний муніципальний пляж.
"Існує небезпека, що ця гігантська територія, яка інтенсивно приводиться в порядок і відгороджується від киян, після Євро може перетворитися в закриту зону відпочинку для найбагатших. Упевнений, що таким чином влада, що мала види на цей пляж, просто використала шведів для прикриття", - вважає Бригинець.
За його інформацією, мова йде про 1,5 км кращих пляжів на Трухановому острові з обох сторін Пішохідного моста. Гектари прибережної території вже обнесені глухим металевим двометровим парканом.
Зведення паркану почали на початку квітня з середини острова (від території КП "Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв", дирекція "Труханів острів").
Паркан тягнеться вздовж алеї, яка веде до парашутної вежі. На сьогоднішній день паркан "довели" до вул. Труханівської.
Відгородженими від доступної для киян частини острова залишилися: пункт прокату, спортивний майданчик, де відпочиваючі грали в волейбол і пейнтбол, громадські вбиральні і атракціон "Веселі гірки", який днями знищили. Інша частина пляжу (700 м) острова за течією Дніпра також готується до загородження.
За словами депутата, на пляж Труханового острова завезений чистий пісок, знищено частину зелених насаджень, вперше за останнє 10-річчя почищені та пофарбовані громадські вбиральні, територія прибирається працівниками КП "Плесо".
За офіційною інформацією КМДА, пляжі на Трухановому острові були обрані Організацією вболівальників футболу Королівства Швеція під будівництво кемпінг-містечка для проживання шведських вболівальників під час Євро-2012 в Києві.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас