Азаров просить Євросуд визнати справу Луценка неприйнятною до розгляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров просить Євросуд визнати справу Луценка неприйнятною до розгляду

Кримінал
563
Уряд України попросив Європейський суд з прав людини визнати справу колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка проти України неприйнятною для розгляду.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила сьогодні під час слухань у палаті Європейського суду з прав людини уповноважений уряду України Валерія Лутковська.
"Уряд просить суд встановити, що не було порушень у цій справі", - сказала вона.
За словами Лутковської, під час обрання запобіжного заходу для Луценка національні українські суди виходили з очевидності вчиненого ним злочину і можливості тиску з боку Луценка на свідків і виконувати належні процедурні вимоги.
"Суд вважає, що інші процедурні заходи не могли забезпечити належну процедурну поведінку заявника", - зазначила Лутковська.
Вона також підкреслила, що Луценко, на переконання українського уряду, не використав усіх можливих засобів оскарження свого досудового ув'язнення.
"Тому ця справа має бути визнана неприйнятною для розгляду", - зазначила Лутковська.
Вона також підкреслила, що в кримінальних справах, порушених в Україні стосовно колишнього міністра внутрішніх справ, немає ніяких ознак політичного тиску.
При цьому, як зазначила Лутковська, у своєму першому поданні Луценко нічого не говорив про політичні мотиви його переслідування, зазначивши такі мотиви лише у поданні до Євросуду з проханням про надання його справі пріоритетного статусу.
"Уряд вважає, що утримання Луценка під вартою було виправданим", - зазначила Лутковська.
У своєму обґрунтуванні уповноважений українського уряду також нагадала справу "Ходорковський проти Росії", в якій Європейський суд з прав людини встановив право на попереднє ув'язнення при відносно низькій презумпції (припущення про наявність чи відсутність певних фактів).
За словами Лутковської, при обранні запобіжного заходу стосовно Луценка було очевидним вчинення ним злочину і був потенційний ризик його тиску на свідків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас