ЄСПЛ завершив розгляд скарги Луценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄСПЛ завершив розгляд скарги Луценка

Кримінал
563
Слухання в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) за скаргою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у вівторок, 17 квітня, закінчилися, сторони висловили свої позиції.
Тепер залишилося дочекатися листа від ЄСПЛ, повідомив захисник екс-міністра Ігор Фомін. Про це повідомляє "5 канал".
"Суд буде приймати рішення щодо заявлених вимог", - зазначив він в інтерв'ю "5 каналу".
Справа "Луценко проти України" стосується скарги відомого українського політика про те, що його арешт і рішення про його взяття під варту були незаконними і що він не був поінформований про причини його арешту.
Скаргу розглядала Палата суддів у складі восьми осіб, не рахуючи голови. Справу розглядали судді Елізабет Фура-Сандстремом (Швеція), Карел Юнгвірт (Чехія), Марк Віллігер (Ліхтенштейн), Енн Пауер-Форді (Ірландія), Анна Юдківська (Україна), Андре Потоки (Франція), Бошян Зупанчич (Словенія) і Анжеліка Нюссбергер (Німеччина).
Україну з боку держави представляла урядова уповноважена у справах ЄСПЛ Валерія Лутковська.
Нагадаємо, перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін раніше заявив, що Україна буде виконувати рішення ЄСПЛ щодо Тимошенко і Луценка.
Луценко 27 лютого засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також заборонив Луценку обіймати протягом 3 років керівні посади і позбавив його рангу держслужбовця, а також ухвалив стягнути з нього завдані країні збитки у розмірі 643 тис. грн, на користь МВС Луценко виплатить майже 294 тис. грн. Відбування покарання екс-міністра призначено з моменту взяття під варту, таким чином Луценко проведе за ґратами три роки.
Прокуратура інкримінувала Луценку незаконне прийняття на роботу свого колишнього водія Приступлюка, незаконне нарахування йому пенсії, надання водію житла, а також проведення святкових заходів з нагоди Дня міліції у 2008-2009 роках. За даними слідства, діяльність Луценка на посаді глави МВС завдала збитків державі на суму близько 125 тис. дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас