Путін навряд чи прийме рішення щодо "газового" питання до інавгурації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін навряд чи прийме рішення щодо "газового" питання до інавгурації

Енергетика
211
Політтехнолог Віталій Бала вважає, що заяви щодо візиту президента Віктора Януковича в Москву до інавгурації Володимира Путіна для продовження "газових" переговорів можна вітати, оскільки це може означати про прозорість цих переговорів. Однак якихось конкретних результатів від візиту очікувати не варто, тому що навряд чи Путін буде приймати рішення до інавгурації.
"Ситуація з газовим питанням якщо й не зайшла в глухий кут, то дуже близька до такої, і з цього кута треба виходити. Ці заяви Віктора Януковича, мені здається, потрібно вітати в тому сенсі, що заяви тим чи іншим чином сприяють в будь-якому випадку конкретних дій, які обов'язково будуть для вирішення цього питання. Газові переговори тривали в такому кулуарному стилі протягом останніх 20 років новітньої історії України. Я сподіваюся, що ця влада почне трохи інакше на це дивитися. Вона повинна зрозуміти навіть те, чому була звинувачена та ж Тимошенко, і це, за великим рахунком, триває і сьогодні, - це непрозорість переговорів, неясність хто, що і про що домовляється. Тому, я сподіваюся, що буде не тільки продовження цих переговорів, але і будуть конкретні результати, про які ми будемо знати", - зазначив він.
За словами політтехнолога, краще, безумовно, мати особистий контакт з президентом РФ Путіним, у якого 7 травня буде інавгурація. "Якщо вдасться до того з ним зустрітися і почати цей діалог, то я можу вважати позитивним не для Януковича як для президента, а для України", - зазначив Бала.
Щодо результатів переговорів, він висловив сумнів, з тієї причини, що Путін, якщо тим чи іншим чином буде показувати і росіянам, і навколишнього світу, тим же країнам колишнього Радянського Союзу, якісь позитивні кроки і якісь компроміси з Україною, то йому це вигідно робити вже на посаді президента Російської Федерації.
"Якщо до цього часу не було вирішено це (газове - Ред.) питання, дуже важко уявити, що воно за добу буде вирішене. Можуть бути якісь домовленості, якийсь позитивний сигнал, але ми повинні розуміти, що і уряд повинен над цим працювати, і Нафтогаз і Газпром мають всі ці питання узгоджувати", - зазначив Бала.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас