НБУ купив в березні-квітні вже близько 0,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ купив в березні-квітні вже близько 0,5 млрд дол.

Валюта
539
Національний банк України (НБУ) за період з початку березня купив вже близько $0,5 млрд, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
"НБУ, починаючи з березня, здійснював інтервенції лише з купівлі іноземної валюти: їх загальний обсяг за березня і з початку квітня - близько $0,5 млрд", - йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, питання цінової і курсової ситуації обговорювалися в Нацбанку 12 квітня на черговій нараді з монетарних питань, в якій взяв участь міністр фінансів України Юрій Колобов.
За даними НБУ, протягом першого кварталу 2012 року обсяги надходжень іноземної валюти від нерезидентів перевищив платежі на їх користь на $3,4 млрд.
Оцінюючи ситуацію в монетарній сфері, учасники наради відзначили, що цінова ситуація є досить сприятливою: рівень інфляції в Україні за підсумками березня в річному обчисленні становив 1,9%, що є одним з найменших показників серед інших країн світу.
"Учасники наради, позитивно оцінивши вже здійснені заходи, відзначили, що існуючі макроекономічні умови залишають простір для можливих подальших монетарних стимулюючих кроків. Голова НБУ Сергій Арбузов доручив причетним структурним підрозділам проаналізувати можливість і доцільність здійснення таких кроків з урахуванням даних про розвиток реального сектору економіки і платіжного балансу в березні", - сказано в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас