Попит на готівкову іноземну валюту в квітні може зберегтися на рівні березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на готівкову іноземну валюту в квітні може зберегтися на рівні березня

Валюта
255
Попит на готівкову іноземну валюту в квітні може бути приблизно співвідносним з березневим. На думку Миколи Івченка, керівника інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні, стабільність курсу долара США, а також можливість отримати велику прибутковість за гривневими інструментами не сприятиме значному зростанню даного показника.
Обсяг купівлі готівкової іноземної валюти в Україні в березні збільшився на 21,24% до 1745,6 млн. доларів, обсяг продажу - на 12,59% до 1201,5 млн. доларів. Зростання даних показників - характерне явище для березня, коли ділова активність традиційно починає збільшуватися. В результаті, чисте сальдо купівлі готівкової іноземної валюти в березні склало 544,1 млн. доларів, що практично на 46% більше, ніж у лютому.
"Деяке збільшення попиту на готівкову валюту призвело до того, що частка готівкового ринку в загальній структурі валютного ринку в березні зросла з 8% до 8,6%. Тим не менш, вона залишається незначною, що не дає можливості коливанням попиту на готівковому валютному ринку істотно відбиватися на безготівковому курсі долара в Україні", - відзначає Микола Івченко.
У зв'язку з деяким поліпшенням стану платіжного балансу НБУ в березні купив доларів на суму 152,5 млн. доларів. Крім того, регулятор продовжує збільшувати придбання євро - 114 млн. євро, в порівнянні з 21 млн. євро в лютому.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас