Фарбування дахів у білий колір може вирішити проблему глобального потепління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фарбування дахів у білий колір може вирішити проблему глобального потепління

118
Професор Хашем Акбарі з'ясував, що фарбування міських дахів та тротуарів в світлі тони допоможе істотно знизити негативний вплив глобального потепління.
За даними Акбарі, такі заходи дозволять компенсувати щорічний викид 130-150 млрд тонн вуглекислого газу, пише CNews.
В даний час сумарна площа земних міст становить близько 2 млн. квадратних кілометрів. Більше 50% населення земної кулі живе в містах, і ця цифра збільшиться до 70% до 2040 року. При цьому тротуари і дахи займають 60% поверхні міст (25% дахи, 35% тротуари).
Зазвичай дахи оновлюють кожні 20-30 років, а тротуари і проїжджу частину - приблизно кожні 10 років. Таким чином, під час планової заміни можна без додаткових витрат використовувати світлі матеріали, з високим коефіцієнтом відбиття сонячних променів. Подібна заміна може наблизити коефіцієнт відбиття міст до 100% і охолодити планету. Збільшення коефіцієнта відбиття в кожному місті всього лише на 0,1 дозволить нейтралізувати вплив 130-150 млрд. тонн CO2, що дорівнює викидам кожного автомобіля в світі протягом 50 років (щорічний викид вуглекислого газу одним авто становить близько чотирьох тонн).
Фарбування міст в світлі кольори також знизить температуру повітря в міській зоні, підвищить комфорт городян у спекотні літні дні, знизить витрату енергії на кондиціювання приміщень, а також зменшить міський смог. Результати комп'ютерного моделювання демонструють довгостроковий глобальний ефект охолодження в результаті фарбування міст - майже на 1 градус Цельсія. Якщо міста матимуть високе альбедо невизначено довго, то це буде рівносильно негайному видаленню CO2, що виробляється промисловістю і транспортом, з атмосфери планети, що істотно знизить негативні наслідки глобального потепління.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас