Індійський ЦБ знизив ставку вперше з 2009 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійський ЦБ знизив ставку вперше з 2009 року

Кредит&Депозит
114
Резервний банк Індії знизив ключову відсоткову ставку вперше з 2009 року, причому більш істотно, ніж очікували експерти.
Ставка прямого РЕПО була знижена на 0,5 відсоткового пункту - до 8%. Лише троє з 25 аналітиків, опитаних Bloomberg, очікували такого різкого зниження, більшість прогнозувала зменшення на 0,25 відсоткового пункту.
Зниження ставки, як очікується, дозволить підтримати економічне зростання країни, однак можливості подальшого скорочення обмежені високою інфляцією, відзначають економісти.
Інфляція в Індії дещо сповільнилася в березні, в порівнянні з попереднім місяцем, але перевершила очікування експертів.
Індекс оптових цін, що є одним з основних показників інфляції в країні, виріс минулого місяця на 6,89%, в порівнянні з 6,95% в лютому. Аналітики в середньому прогнозували березневий показник на рівні 6,65%.
"Позиція індійського ЦБ в даний час незавидна, однак йому необхідно зміщувати фокус на стимулювання зростання економіки", - відзначає економіст Citigroup Inc. в Мумбаї Рохіні Малкані.
Підйом цін на нафту, високий бюджетний дефіцит і тривале ослаблення рупії тягнуть за собою ризики прискорення інфляції, каже експерт.
Згідно з прогнозом індійського ЦБ, зробленим у вівторок, ВВП країни в поточному фінансовому році, що завершується в березні 2013 року, збільшиться на 7,3%, інфляція до кінця року сповільниться до 6,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас