Сенат США заблокував ініціативу Обами щодо збільшення податкової ставки для багатих американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США заблокував ініціативу Обами щодо збільшення податкової ставки для багатих американців

Казна та Політика
236
Сенатори-республіканці заблокували президентську ініціативу щодо збільшення податкової ставки для багатих американців, так само відому як "правило Баффета", передає Reuters. Пропоновані поправки включали підвищення податкової ставки до 30% для громадян з доходом понад 1 млн дол.
Як і очікували спостерігачі, ініціатива, що просувається демократами, не набрала необхідних 60 голосів і не буде висунута як законопроект, який би дозволив збільшити дохідну частину американського бюджету за рахунок зборів з більш багатих. Політологи, які спостерігали за процесом, відзначають, що, в першу чергу, ініціатива була приречена на провал з політичних причин. Настільки значний "подарунок" серйозно б зміцнив позиції президента-демократа Барака Обами, який має намір зайняти Білий дім на другий термін. У свою чергу опозиція робила наголос на тому, що збільшення податків для багатих відлякає підприємців, що спричинить за собою скорочення робочих місць і зниження загального обсягу надходжень.
"Я впевнений, що це серйозний сигнал, який Вашингтон зробив американському середньому класу. Демократи продовжать "тиснути" це питання протягом усього року", - після засідання розповів сенатор Шелдон Уатхаус.
"Правило Баффета" отримало свою назву після того, як медіамагнат і фінансист Уоррен Баффет запропонував підвищити ставку податку для більш заможних американців. "Я плачу менше податків, ніж мій секретар", - йшлося в його звернення. Податок для представників середнього класу в Америці становить 20-25%, в той час як деякі заможні громадяни віддають від 15-17% свого доходу на користь держави.
У 2012 р. Обама і його дружина заплатили податки за ставкою 20,5%, їхній дохід склав 790 тис. дол. Головний конкурент чинного президента Мітт Ромні отримав дохід понад 4 млн дол, при цьому його податкова ставка склала 15,2%.
Раніше повідомлялося, що, за підрахунками об'єднаного комітету Конгресу США з оподаткування, запропонований мільярдером Уорреном Баффетом і підтриманий Президентом США Бараком Обамою спеціальний податок на багатих американців принесе в бюджет країни лише 47 млрд дол протягом 11 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас