У Греції за звинуваченнями в корупції заарештований колишній міністр оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції за звинуваченнями в корупції заарештований колишній міністр оборони

Кримінал
199
Афінський суд ухвалив рішення про попереднє ув'язнення у в'язницю колишнього міністра національної оборони Греції Акіса Цохадзопулоса за звинуваченнями в корупції.
Колишній міністр був арештований 11 квітня і з тих пір утримувався під вартою в головному поліцейському управлінні Афін. У вівторок, 17 квітня, він, як очікується, буде відправлений до столичної в'язниці Корідаллос, передає ИТАР-ТАСС.
За інформацією грецьких ЗМІ, афінський суд, заслухавши в понеділок, 16 квітня, багатогодинний виступ Цохадзопулоса, постановив направити його в камеру попереднього ув'язнення за звинуваченнями "у відмиванні доходів від незаконних платежів", які він нібито отримав за постачання російських ракетних комплексів "ТОР-М1" і німецьких підводних човнів.
У відповідь на пред'явлені звинувачення Цохадзопулос зачитав текст на приблизно 20 сторінках, в якому він заявив, що не винен в тому, що йому приписується, не кажучи вже про те, що правопорушення, в яких його звинувачують, уже були анульовані за давністю років.
Колишній міністр також заперечив, що має якесь відношення до офшорних компаній.
Цохадзопулос підкреслив, що рішення про придбання підводних човнів ухвалювалося Урядовою радою із зовнішньої політики та оборони (КІСЕА), і зажадав викликати яксвідків членів цієї ради.
Відносно зенітних комплексів ТОР М1 він сказав, що дасть відповідь в інший час через дуже об'ємну документацію у даній справі.
Цохадзопулос звинувачується, зокрема, в отриманні мільйонних хабарів при купівлі Грецією у Німеччині чотирьох підводних човнів.
Сам колишній міністр оборони поки не пояснив походження фінансових коштів, які дозволили йому придбати дорогий будинок у престижному районі Афін, а також іншу нерухомість в грецькій столиці.
Проведене паралельно розслідування в Німеччині показало, що концерн Феррошталь, що поставляв субмарини, виплачував як хабарі не тільки в Греції, але і в Португалії мільйонні суми.
Відповідно до звинувачень, колишній міністр через офшорні компанії, якими він негласно володів, відмив незаконні грошові суми, які він отримав на посаді міністра за контракти з отримання систем озброєнь.
Прокурор і слідчий дійшли до висновку, що Цохадзопулос може підозрюватися в тому, що спробує втекти і може вчинити нові правопорушення. Тому було ухвалено рішення про попереднє ув'язнення колишнього глави оборонного відомства під варту.
71-річний Цохадзопулос займав пост міністра національної оборони Греції в 1996-2001 роках.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас