Експерт: Інвестори практично нічого не вклали в підготовку до Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестори практично нічого не вклали в підготовку до Євро-2012

503
Через поганий інвестиційний клімат в Україні інвестори практично нічого не вклали в підготовку до Євро-2012. Про це розповів фінансовий експерт Віктор Суслов.
Він зазначив, що коли Україна шість років тому отримала право на проведення Євро-2012, були дуже великі надії на залучення для підготовки до проведення чемпіонату іноземних та національних інвестицій.
"В основному більшість заходів з підготовки сподівалися здійснити за рахунок інвесторів. Реальність виявилася інакшою. Причина дуже поганого інвестиційного клімату в Україні: численність фактів корупції, рейдерства і т.д. Інвестори практичного нічого не вклали в підготовку до Євро-2012. Вся підготовка проводилася за рахунок бюджетних коштів, звичайно, вкрай перевантажений бюджет. Досі не дуже зрозуміло, скільки витрачено на підготовку. За останніми даними, які були опубліковані, - 80 мільярдів гривень, а президент України заявив, що 35 мільярдів гривень. Тут спірний момент, але в будь-якому випадку Євро державі обійшлося дорого", - сказав Суслов.
Нагадаємо, в березні президент України зазначив, що підготовка до Євро-2012 обійшлася державі в 35 мільярдів гривень.
Раніше повідомлялося, що за чотири роки підготовки до Євро-2012 з державного бюджету було витрачено 42 мільярди гривень, що в перерахунку на кожного українця становить майже по тисячі гривень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас