Експерт: Бізнес-центри потрібно будувати поза центром Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Бізнес-центри потрібно будувати поза центром Києва

Нерухомість
226
У столиці потрібно створювати бізнес-райони поза центром міста. Таку думку висловив заступник голови Комітету Верховної ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.
"Висоток в центрі не повинно бути. Для цього достатньо зробити бізнес-сіті. Знайти території, вивести туди бізнес, де людям було б зручно будувати і розміщувати об'єкти. Але не треба чіпати центр міста, його до нас зберігали стільки років. То чому ж сьогодні ми його повинні руйнувати? Ми бачимо спотворені архітектурні рішення, дозволені деякими чиновниками через економічну доцільність. Але це шкодить всім іншим поколінням", - розповів Лисов.
Парламентарій зазначив, що в інших містах світу вже давно існує традиція будувати ділові квартали поза центром. За його словами, це особливо актуально для столиці.
"У зв'язку з тим, що ми розуміємо, що в місто йде великий потік інвестицій, вони повинні мати якесь престижне місце. А сьогодні це лише Хрещатик. Але є міста, в яких бізнес-центри розташовані поза історичною зоною, і нам необхідно теж так зробити. Коли бізнес піде з центру, до нас приїжджатиме більше туристів, адже у нас є дуже багато гарних історичних місць", - додав Лисов.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас