Порошенко придумав, як знизити ціни на ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко придумав, як знизити ціни на ліки

452
Прихід йорданського інвестора в фармацевтичну галузь може істотно знизити ціни на ліки в Україні, заявляє міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.
"Мова необов'язково йде про те, що буде будуватися нова фабрика. Може йтися і про те, що будуть інвестовані гроші в українського виробника, будуть надані відповідні технології.., і це врешті-решт призведе до підвищення якості, підвищення конкурентності та зниження цін на ліки внаслідок цього процесу. При цьому ліки, в тому числі, будуть купуватися за рахунок бюджетних коштів", - сказав Порошенко українським журналістам в Аммані (Йорданія) в понеділок.
Порошенко очолив частину української делегації з членів уряду на переговорах з урядом Йорданії.
Нагадаємо, найбільша в Йорданії фармацевтична компанія "Хікма Фармасьютікелc" ("Hikma Pharmaceuticals") має намір інвестувати в Україну понад $100 млн.
Порошенко також повідомив, що тема підтримки Йорданією українського виробника на ринках Близького Сходу буде однією з ключових на переговорах української делегації в Йорданії.
"Візит (офіційний візит президента України Віктора Януковича до Йорданії) - абсолютно практичний. На сьогоднішній день особливість Йорданії в тому, що це одні з небагатьох воріт на арабський ринок Близького Сходу... Крім того, обговорюватиметься питання політичної підтримки українського виробника на ринках Близького Сходу, що сьогодні є дуже важливим", - сказав Порошенко.
Міністр підкреслив, що ця тема буде порушуватися в Йорданії тому, що король країни Абдалла II є впливовим і авторитетним політиком як в регіоні, так і в світі. "І його позиція є надзвичайно важливою для української сторони", - зазначив Порошенко.
Президент України Віктор Янукович перебуває з офіційним візитом в Йорданії 16-17 квітня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас