Засновник Google вважає Facebook і Apple небезпечними для відкритого інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник Google вважає Facebook і Apple небезпечними для відкритого інтернету

741
В інтерв'ю британському виданню Guardian співзасновник Google Сергій Брін висловив точку зору, згідно з якою "відкритий" інтернет перебуває в небезпеці, яку являють собою дуже потужні сили, такі як Facebook і Apple.
"Я стурбований більше, ніж раніше... їх сила страшна", - говорить він. В інтерв'ю виданню Брін позначив декілька найбільш серйозних загроз, яким піддається відкритий інтернет, зокрема репресивні урядові режими, які намагаються контролювати доступ до мережі, розважальна індустрія, яка намагається припинити появу будь-якого розважального контенту в мережі, а також постачальники популярних технологій, що намагаються контролювати весь простір, на який поширюються їх технології. До останніх він відніс, зокрема, Apple і Facebook.
За його словами, Apple і Facebook намагаються поставити технології під свій тотальний контроль, блокуючи будь-які інновації з боку третіх сторін. Брін вважає, що Google спокійно ставилася до зростання і розвитку Facebook, тоді як якби Facebook з'явилася першою, то вона просто не дала б розвинутися Google.
"Працюючи з ними, ви повинні грати тільки за їхніми правилами, а вони досить жорсткі і обмежувальні. Принципи, відповідно до яких ми створювали наш пошуковик, були максимально відкритими. Як тільки ви отримуєте занадто багато рамок і правил, то вам стає складно нормально розвиватися", - говорить Брін.
Резюмуючи інтерв'ю, видання заявляє, що хоча в словах Бріна, очевидно, є раціональне зерно, для подібних заяв у шефа Google є свій інтерес. Очевидно, що він був би не проти, щоб дані, що циркулюють в Facebook і мережах Apple, були б доступні і для його пошуковика. Само собою, Google створила таку модель, при якій від відкритого інтернету ця компанія виграє більше від інших.
Говорячи про свої взаємини з конкурентами, зокрема з тими ж Apple і Facebook, глава Google заявив, що Google нейтрально ставиться до конкуренції, тоді як, наприклад, Facebook навмисно робить свої кошти несумісними з Google, а також штучно ускладнює перехід користувачів з Facebook в Google+.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас