Завтра Порошенко обговорить з головою Росспоживнагляду долю українського сиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра Порошенко обговорить з головою Росспоживнагляду долю українського сиру

88
Питання про постачання українського сиру на ринок РФ буде обговорюватися у вівторок, 17 квітня, в Москві на зустрічі керівника Росспоживнагляду Геннадія Оніщенка і міністра економічного розвитку торгівлі України Петра Порошенка.
"На зустрічі планується обговорити підсумки інспектування українських сироробних підприємств та спільні дії щодо забезпечення поставок на російський ринок безпечної молочної продукції українських виробників", - повідомили Інтерфаксу в понеділок в прес-службі Росспоживнагляду.
Порошенко в понеділок перебуває в Йорданії в складі української делегації. Президент України Віктор Янукович відвідує цю країну з офіційним візитом 16-17 квітня.
Міністр економічного розвитку і торгівлі України Порошенко раніше заявив, що під час візиту до Москви 17 квітня має намір провести зустрічі з російською стороною для підбиття підсумків минулих інспекцій українських сироробних підприємств.
"Ми домовилися, що не будемо піарити наміри. Будемо звітувати про результати", - сказав Порошенко на брифінгу в Києві минулої п'ятниці.
Минулого тижня в Україні Росспоживнагляд провів другу інспекцію підприємств, які збираються поставляти сир на ринок РФ.
"Виявлено недоліки - як в технології, так і в сировині. Зокрема, порушення технології визрівання сирів. Втім, ми задоволені настроєм, з яким з нами працювали цього разу", - сказав Оніщенко.
Нагадаємо, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.
Пізніше, 2 квітня, Україна і Росія домовилися про зняття обмежень на експорт сирів українського виробництва на російський ринок після опублікування результатів перевірки Росспоживнаглядом українських підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас