США виписали Google штраф за непослух — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США виписали Google штраф за непослух

508
Компанія Google була оштрафована на 25 тисяч доларів за перешкоджання владі США в розслідуванні діяльності найбільшого пошуковика світу зі збору даних для сервісу Street View, повідомляє Reuters. З травня 2007 року по травень 2010 Google збирав для проекту Street View дані в США та інших країнах світу.
Федеральна комісія з комунікацій США (Federal Communications Commission, FCC) визнала, що Google "навмисно" відмовляється сприяти агентству. Одночасно FCC відмовилася від подальшого розслідування діяльності Google, оскільки так і не змогла пред'явити звинувачення компанії, зазначає Agence France-Presse.
Google Street View створює панорамні знімки за допомогою спеціального блоку камер, встановленого на автомобілі. Такий автомобіль пересувається по дорогах тієї чи іншої країни, після чого відзнятий матеріал зшивається і накладається на карту.
З травня 2007 року по травень 2010 Google збирав для проекту Street View дані в США та інших країнах світу. Автомобілі Google, які фотографували види вулиць у різних містах світу, автоматично підключалися до незахищених бездротових мереж навколо себе, отримуючи з цих мереж безсистемний набір даних. У 2010 році представники Google визнали, що компанія таким чином ненавмисно отримала доступ до персональних даних низки користувачів, включаючи їх e-mail і URL-адреси, а також паролі.
Після того, як про порушення стало відомо, правозахисні організації в різних країнах почали розслідувати факти отримання Google несанкціонованого доступу до особистої інформації. У березні 2011 року Французька Національна комісія зі свободи інформації оштрафувала корпорацію на рекордну суму 100 тисяч євро за несанкціонований збір даних.
В Google зобов'язалися знищити незаконно зібрані персональні дані. Однак від використання відомостей про точки доступу Wi-Fi у своїх сервісах компанія відмовлятися не бажає.
Технологія Google Street View була запущена в 2007 році, як частина сервісів Google Maps і Google Earth.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас