Онищенко: Повернення сиру в Росію залежить від України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко: Повернення сиру в Росію залежить від України

246
Український сир зможе безперешкодно повернутися на ринок РФ після того, як виробники усунуть порушення, виявлені інспекцією Росспоживнагляду.
Про це повідомив керівник цього відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, передає Інтерфакс.
"Тепер все залежить від українських виробників", - сказав він.
За його словами, на початку цього тижня Москву відвідає делегація українського уряду, буде обговорюватися, у тому числі, "сирна проблема".
"Ми не виключаємо, що будуть прийматися рішення, що визначають реальні кроки в напрямку нормалізації ситуації", - сказав Онищенко про майбутні переговори.
Як відомо, Росія розпочала діалог щодо відновлення експорту українських сирів.
В період з 10 по 12 квітня комісією Росспоживнагляду, до складу якої були включені фахівці-технологи Російського союзу підприємців молочної галузі, проведена інспекційна перевірка українських підприємств - ПП КФ "Прометей" філія "Менський сир" (м. Мена, Чернігівська обл.) і АТ "Пирятинський сирзавод" (м. Пирятин, Полтавська обл.) з оцінки відповідності виробництва сиру вимогам Технічного регламенту на молоко і молочну продукцію.
Раніше повідомлялося, що незалежна експертиза чотирьох дослідницьких лабораторій Росії та України не виявила рослинних жирів в українських сирах. Але немолочну сировину виявлено в російському сирі.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас