Квиток на Титанік продано з аукціону за 56 тисяч дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Квиток на Титанік продано з аукціону за 56 тисяч дол

263
Справжній квиток на церемонію спуску на воду судна Титанік, який зазнав аварії 15-го квітня 100 років тому, меню вечері, а також інші речі, що мають відношення до лайнера, продані в Нью-Йорку на аукціоні.
Як повідомляє агентство Associated Press, квиток на церемонію спуску гігантського судна на воду, який відбувся 31 травня 1911 року в Белфасті, пішов з молотка за $56,25 тисячі, вартість меню досягла $31,25 тисячі. Володарями цих двох лотів стали приватні американські колекціонери.
Примітно, що найперший власник квитка, проданого аукціонним домом Bonhams, так і не з'явився на церемонію - тому частина квитка, яку контролери відривають при вході, залишилася недоторканою.
За словами одного з консультантів аукціонного дому Грега Дітріха, один предмет - телеграма, відправлена судну Олімпік, коли Титанік вже отримав пробоїну, - був проданий за відносно низьку ціну - $27,5 тисячі. А, наприклад, рукописна доповідь капітана судна Карпатія, яке підібрало тих, хто вижив в ту фатальну ніч, і зовсім не знайшла свого нового володаря, наголошується в повідомленні.
Титанік - британський пароплав компанії Уайт Стар Лайн, другий з трьох пароплавів-близнюків типу Олімпік. Найбільший пасажирський лайнер світу на момент свого спорудження. Під час першого рейсу, в ніч на 15 квітня 1912 року, зіштовхнувся з айсбергом і через 2 години 40 хвилин затонув. На Титаніку загинуло понад 1,5 тисячі осіб, у тому числі 685 членів екіпажу.
В результаті аварії Титаніка сто років тому загинули 1514 осіб, врятувалося в два рази менше - 710.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас