Залізничні компанії України, Польщі, РФ і Білорусі домовились про співпрацю на час Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничні компанії України, Польщі, РФ і Білорусі домовились про співпрацю на час Євро-2012

111
Представники державних залізничних компаній України, Польщі, Російської федерації і Білорусі підписали в п'ятницю в Варшаві меморандум про співпрацю під час проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу, який пройде на початку літа в чотирьох українських і чотирьох польських містах.
Свій підпис під документом поставили глава правління польської PKP Intercity Януш Малиновський, начальник головного управління пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Іванько, гендиректор Російської залізниці Михайло Акулов і замдиректора залізничної компанії Білорусі Володимир Михалюк.
Керівник PKP Intercity на прес-конференції зазначив, що компанії підписують не протокол про наміри, а конкретний документ, що визначає умови їхньої співпраці під час проведення фіналу Євро-2012.
Малиновський нагадав про намір запустити додаткові потяги під час чемпіонату не тільки між Польщею та іншими державами, а й усередині країни.
"Нашою спільною метою є надання максимально якісних послуг пасажирам", - сказав глава правління PKP Intercity, що спеціалізується в Польщі на міжнародних перевезеннях та перевезеннях між найбільшими польськими містами.
Олександр Іванько відзначив, що Укрзалізниця готова до перевезення більшої кількості пасажирів під час Євро-2012, зазначивши, що воно буде здійснюватися, як за рахунок додаткових вагонів на діючих маршрутах, так і за рахунок організації додаткових поїздів.
Він сказав, що між Польщею і Україною під час чемпіонату зможе курсувати до 18 поїздів, та ще від 20 до 30 поїздів Укрзалізниця може пропустити транзитом з Росії до Польщі.
Представник української компанії також повідомив, що поїздами між країнами-організаторами Євро-2012 максимум на добу зможуть проїхати 15 тисяч осіб, зазначивши, що реальну кількість вболівальників, які поїдуть на чемпіонат залізницею, буде видно за кількістю проданих квитків.
За його словами, до 8 тисяч осіб можуть поїхати поїздом через пункт пропуску Мостиська-Перемишль (Львівська область), і до 7 тисяч на пункті Ягодин-Дорогуськ (Волинська область).
При цьому керівник РЖД повідомив, що на Євро-2012 щодоби до 4 тисяч осіб може приїхати з Росії до Польщі, зауваживши, що у зв'язку з чемпіонатом він прогнозує в цьому році рекордну кількість перевезених пасажирів між країнами.
Учасники конференції також відзначили, що залізничні компанії будуть сприяти наданню максимально якісних послуг і сприятимуть в питаннях проходження прикордонного та митного контролю, який діє між Польщею, що входить в ЄС, і Україною, РФ і Білоруссю.
Також Малиновський додав, що точна кількість додаткових поїздів буде залежати від попиту з боку вболівальників, зауваживши, що це також буде залежати від результатів окремих матчів європейського чемпіонату.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас