Литвин заявив, що всі розмови про приватизацію української ГТС нічим не обґрунтовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин заявив, що всі розмови про приватизацію української ГТС нічим не обґрунтовані

Енергетика
128
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що всі розмови про приватизацію української ГТС нічим не обґрунтовані. "Газова труба повинна працювати і давати економічний результат. Необхідно бути прагматиками, оцінити вигоду від її використання", - заявив Володимир Литвин, якого цитує прес-служба парламенту з посиланням на інформаційне агентство РИА Новости-Украина.
При цьому він підкреслив, що для цього необхідно "нарешті реалізувати наміри про створення газотранспортного консорціуму", оскільки в цьому зацікавлені всі сторони.
"Україна зацікавлена в тому, щоб система працювала? Зацікавлена. Росія зацікавлена в тому, щоб її газ поставлявся до Європи? Зацікавлена. Європа зацікавлена в тому, щоб над нею періодично не нависала загроза замерзання? Ще й як зацікавлена", - сказав спікер.
У зв'язку з цим він закликав "працювати, а не займатися розмовами та умовлянням то однієї, то іншої сторони", "працювати, чітко визначивши вихідні позиції". "Інакше Росія втратить ринки, а ми - трубу. А це пуповина, яка пов'язує Україну і з Росією, і з Європою", - сказав він.
Він також підкреслив необхідність комплексно та об'єктивно оцінити потенціал української ГТС. Спікер також зазначив, що розмови про приватизацію ГТС - "нагнітання страхів, оскільки вона внесена до переліку об'єктів, приватизація яких заборонена на законодавчому рівні".
За його словами, зараз профільний комітет працює над підготовкою законопроекту про реформування української ГТС до розгляду у другому читанні.
Нагадаємо, раніше, незважаючи на протести депутатів від опозиції, при заблокованій парламентській трибуні в першому читанні був ухвалений законопроект про реформування ГТС Кармазіна.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас