S&P: Нерухомість Франції подешевшає на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Нерухомість Франції подешевшає на 15%

Нерухомість
260
Аналітики рейтингового агентства Standard & Poor's дійшли висновку, що до кінця 2013 року вартість житла у Франції може зменшитися на 15%. Головна причина - зниження кредитоспроможності місцевого населення. Це, в свою чергу, призведе до скорочення кількості виданих позик, а значить, і падіння попиту на нерухомість.
До 2007 року всі показники розвитку ринку нерухомості Франції швидко йшли вгору. З настанням кризи в "П'ятій республіці", на відміну від інших європейських держав, відбулася лише невелика корекція. В останні роки галузь знову почала інтенсивно розвиватися. Так, за даними Національного інституту статистики і економічних досліджень (INSEE), в 2011 році житло у Франції подорожчало на 4,3%, з урахуванням інфляції - на 1,8%. При цьому в Парижі вартість квартир за 2011 рік збільшилася на 14,8%.
"Ми зрозуміли, що протягом останніх років саме висока кредитоспроможність населення служила драйвером для ринку нерухомості Франції", - вважає провідний економіст Standard & Poor's Жан-Мішель Сікс. Однак цей показник, для розрахунку якого враховуються чисті доходи мешканців і розмір процентних ставок за кредитами, починає знижуватися.
Як пояснюють аналітики, з 2007 по 2009 роки кредитоспроможність зменшилася на 7%. У результаті з березня 2008-го по червень 2009-го ціни на нерухомість знизилися на 10%. У найближчі 12 місяців аналітики чекають аналогічного падіння кредитоспроможності населення, що разом зі зростаючими відсотковими ставками за кредитами призведе до ще більшого обвалу цін на житло, які повинні повернутися на рівень 2009 року.
"Ринок нерухомості Франції довгий час йшов своїм власним шляхом - вгору. Але незабаром він повинен приєднатися до своїх європейських партнерів. Це просто питання часу", - додає Жан-Мішель Сікс.
Нагадаємо, що падіння цін на нерухомість у Франції також прогнозують фахівці фінансової компанії Credit Agricole. За їхніми оцінками, в 2012 році житло в країні подешевшає на 5-6%, а обсяги продажів знизяться на 8%.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас