За неофіційними даними, Іран готовий на поступки в питанні виробництва збагаченого урану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За неофіційними даними, Іран готовий на поступки в питанні виробництва збагаченого урану

Енергетика
187
Високопоставлений представник законодавчої влади Ірану Парвіз Сороурі сьогодні, 14 квітня, виступив із заявою про те, що іранська сторона готова переглянути своє рішення щодо виробництва 20-процентного збагаченого урану лише за умови остаточного задоволення в ньому власних потреб. Про це повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на місцеві ЗМІ.
"У випадку, якщо Захід зможе задовольнити потреби Ірану в 20-процентному збагаченому урані, іранська сторона готова переглянути своє рішення з приводу самостійного очищення ядерного палива до такого рівня", - зазначив Сороурі.
Високопоставлений представник іранської сторони також додав, що Іран висловлює свою впевненість в тому, що сторони зможуть вийти з цієї тупикової ситуації на взаємовигідних умовах.
"Іран вважає, що 5 постійних членів РБ ООН і Німеччина повинні докласти зусиль для того, щоб, з одного боку, були задоволені інтереси іранської сторони, і, з іншого боку, було пом'якшено почуття занепокоєння західних країн", - заявив Сороурі.
Нагадаємо, сьогодні в Стамбулі представники п'яти держав-постійних членів Ради Безпеки ООН та Німеччини, за даними дипджерел, домовилися з делегацією Ірану про проведення нового раунду переговорів щодо ядерної програми Ірану в травні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас