Обама: КНДР витрачає гроші на ракети, замість того, щоб годувати людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: КНДР витрачає гроші на ракети, замість того, щоб годувати людей

Казна та Політика
259
Північна Корея витрачає кошти на "непрацюючі" ракети в той час, як населення країни голодує, заявив президент США Барак Обама.
У своєму інтерв'ю, яке Обама дав іспаномовному телеканалу Telemundo після прибуття в колумбійську Картахену для участі в "Саміті Америк", американський президент висловив глибоку стурбованість діями Пхеньяна.
За словами Обами, США та інші країни Заходу продовжать спільні зусилля для "подальшої ізоляції" Північної Кореї, передає РИА Новости.
Раніше представник держдепартаменту США Марк Тонер заявив про те, що США зберігають готовність до переговорів з КНДР, але за умови, що Пхеньян відмовиться від провокаційних дій в подальшому.
КНДР оголосила себе ядерною державою у 2005 році. У 2006 і 2009 роках Пхеньян провів ядерні випробування, на які Рада Безпеки ООН відреагувала санкціями. У резолюціях 1718 і 1874, крім санкцій, міститься вимога до КНДР не проводити ядерні випробування і запуски балістичних ракет, відмовитися від наміру володіти ядерною зброєю і повернутися до переговорів про денуклеаризацію Корейського півострова.
В кінці листопада 2010 року КНДР офіційно підтвердила інформацію про розширення своєї ядерної програми, оголосивши про кілька тисяч діючих центрифуг на підприємстві зі збагачення урану в Йонбені. Інспектори МАГАТЕ спостерігали за діяльністю в Йонбені до квітня 2009 року, коли КНДР припинила всю співпрацю з агентством і вислала його фахівців з країни.
Північна Корея здійснила запуск балістичної ракети з супутником. Пізніше з'явилася інформація про те, що ракета розвалилася у повітрі.
Японська влада підкреслила, що уламки ракети впали в море і не заподіяли ніякої шкоди японським територіям, а також закликали громадян не боятися можливих наслідків.
США стали першою країною, яка засудила запуск ракети. Вашингтон також призупинив поставки гуманітарної допомоги в КНДР. Країни G8 же пригрозили КНДР заходами у відповідь.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас