Микола Валуєв став найбагатшим "зоряним" депутатом Думи РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Микола Валуєв став найбагатшим "зоряним" депутатом Думи РФ

272
"Зоряні" депутати Держдуми, як і всі інші, відзвітували про свої доходи за 2011 рік, найбагатшим з них став боксер-суперважкоатлет Микола Валуєв, який заробив понад 23 мільйони рублів.
Однак у спільному сімейному доході "перемогли" народний артист Йосип Кобзон з дружиною, яка заробила в 2011 році майже 39,404 мільйона рублів, глава сімейства приніс до бюджету трохи менше 5 мільйонів рублів. У власності у нього задекларовані два автомобілі Mercedes-Benz і Rolls-Royce Phantom, ще два "Мерседеси" - у його дружини.
Декларації про доходи депутатів опубліковані в суботу на сайті Держдуми.
Валуєв, згідно з поданою декларацією, заробив понад 23,283 мільйона рублів. При цьому у власності у нього значаться всього два гаражі, тоді як дружина боксера, яка заробила трохи більше 13 мільйонів рублів, володіє двома квартирами і земельною ділянкою в Росії, двома квартирами і житловим будинком в Німеччині і ще одним житловим будинком в Іспанії.
Дохід фізика, лауреата Нобелівської премії Жореса Алфьорова склав понад 20 мільйонів рублів, а у його дружини - трохи більше 1 мільйона.
Відомий російський тенісист Марат Сафін задекларував дохід у розмірі майже 18,370 мільйонів рублів.
Колишня гімнастка Аліна Кабаєва, яка була лідером по доходах серед депутатів-знаменитостей в 2010 році (14,018 мільйона рублів), рік по тому заробила понад 11,4 мільйона рублів.
Зірка молодіжних серіалів актриса Марія Кожевнікова представила за 2011 рік дохід у розмірі понад 7,3 мільйона рублів. Також вона володіє двома невеликими квартирами в частковій власності та автомобілем Range Rover.
Актриса театру і кіно Олена Драпеко вказала в декларації дохід в розмірі трохи більше 2,6 мільйона рублів.
Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби, депутат Олександр Карелін задекларував 3,116 мільйона рублів; радянська фігуристка Ірина Родніна - більше 2,6 мільйона рублів, а уславлений хокеїст Владислав Третьяк вказав дохід понад 6,5 мільйонів рублів. Крім нерухомості в Росії у спортсмена є ще квартира в Латвії.
Дохід першої в світі жінки-космонавта Валентини Терешкової склав більше 2,9 мільйона рублів, а другої у світі жінки-космонавта Світлани Савицької - майже 6,675 мільйона рублів.
Оперна співачка Марія Максакова-Ігенбергс задекларувала 1,892 мільйона рублів. У власності у неї є квартира площею 260 квадратних метрів і автомобіль Mercedes-Benz S500.
Телеведучий Олексій Пушков заробив понад 10,308 мільйона рублів. Крім того, за ним значаться автомобілі Мерседес Е220 і Jaguar XJ.
Режисер Станіслав Говорухін представив у своїй декларації дохід в розмірі понад 2,6 мільйона рублів. Інший режисер, народний артист Росії Володимир Бортко став самим "скромним" з "зоряних" депутатів за рівнем доходу - він вказав трохи більше 202 тисяч рублів.
Раніше повідомлялося, що відомому російському боксеру Миколі Валуєву, який став депутатом Державної Думи РФ, в парламенті зробили спеціальне крісло.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас