S&P підтвердило найвищий кредитний рейтинг Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило найвищий кредитний рейтинг Великобританії

Казна та Політика
139
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Великобританії на найвищому рівні "ААА", короткостроковий рейтинг - на рівні "А-1+", прогноз щодо рейтингів - стабільний, повідомляється в прес-релізі S&P.
"Підтвердження рейтингів пов'язане з високим ступенем розвиненості і диверсифікованості британської економіки, стійким фінансовим курсом влади, а також стабільністю ринку праці", - пояснює агентство.
Крім того, на думку аналітиків S&P, підвищилася стійкість економіки до шоків, а британські корпорації і домогосподарства накопичили достатньо великі резерви капіталу. На цьому тлі зростання ВВП країни очікується в поточному році на рівні 1,6%. "Монетарна політика влади підтримає зростання економіки і національну валюту", - зазначають вони.
Стабільний прогноз відображає очікування агентства щодо збереження курсу на зменшення дефіциту бюджету до 4% до 2014 року, а також збільшення темпів зростання економіки в середньостроковій перспективі. Обсяг держборгу Великобританії, на думку S&P, не перевищує 90% від ВВП.
У разі якщо владі не вдасться реалізувати заплановані заходи з консолідації бюджету, а зростання інших економічних показників виявиться гіршим від очікувань S&P, рейтинги Великобританії можуть бути знижені з найвищого рівня. Аналогічним чином на рейтингах позначиться збільшення потреби банківського сектора у державній підтримці. Агентство також відзначає ризики зниження обсягів експорту на тлі європейських боргових проблем.
В середині березня рейтинг Великобританії на рівні "AAA" підтвердило інше найбільше міжнародне рейтингове агентство - Fitch Ratings. Водночас воно погіршило прогноз зі "стабільного" на "негативний", що збільшує ймовірність зниження рейтингу країни в найближчі два роки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас