Азаров запропонував Канаді видобувати газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров запропонував Канаді видобувати газ в Україні

Енергетика
301
Канадські компанії можуть брати участь у розробці родовищ нафти і газу в Україні. Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з міністром міжнародного співробітництва Канади Беверлі Ода.
"Ми дуже серйозно займаємося залученням іноземних інвестицій, особливо у видобуток нафти і газу. Я знаю, що в Канаді досить авторитетні компанії, що спеціалізуються на цих напрямках. І ми схвалюємо роботу таких компаній на нашій території", - сказав прем'єр.
Він нагадав, що Україна купує газ у Російській Федерації за найвищою ціною в Європі.
"Це означає, що наші компанії, особливо металургійні, неконкурентні в порівнянні з аналогічними світовими компаніями. Тому для нас власний видобуток газу, альтернативні джерела поставок газу - принципово важливе питання. Ми зараз потребуємо серйозної допомоги та сприяння в цьому питанні", - підкреслив М.Азаров.
У свою чергу, міністр міжнародної співпраці Канади повідомила, що Канадське агентство національного розвитку займається питаннями надання допомоги в розвитку видобувних галузей промисловості.
"Канадські підприємства, що працюють у видобувних галузях, є одними з провідних підприємств у світі. Наша робота з різними країнами в сферах гірничодобувної, гірничорудної, нафтової промисловості знаходиться на першому місці в багатьох країнах", - зазначила вона.
Крім того, Б.Ода повідомила, що нещодавно було вирішено створити в Канаді Національний інститут добувної промисловості. Вона висловила впевненість, що Канада може надати допомогу в таких питаннях, як розробка стратегії, питань регулювання у видобувній промисловості, в тому числі нафтогазовій.
Нагадаємо, М.Азаров заявив, що Україна продовжує пошук альтернативних джерел постачання природного газу. За його словами, відповідні переговори ведуться з Азербайджаном, Катаром, Алжиром і країнами Центральної Азії.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас