Північний потік призупинить свою роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північний потік призупинить свою роботу

Енергетика
900
Поставки газу по трубопроводу "Північний потік" будуть припинені 15 квітня, їх планується відновити в кінці квітня для інтеграції першої нитки газопроводу з другої, випливає з повідомлення оператора проекту компанії Nord Stream AG.
Компанія Nord Stream почала планові роботи з налагодження систем управління для подальшої інтеграції двох ниток газопроводу "Північний потік" в єдину автоматизовану систему, повідомляє РИА Новости.
"В період налаштування, тестування та сертифікації інтегрованої системи управління потік газу буде перекритий на російському і німецькому берегах. Компанія Nord Stream офіційно повідомила всі зацікавлені сторони про припинення транспортування і закінчила всі підготовчі роботи. Крани будуть закриті 15 квітня 2012 року. Після проведення необхідних тестів і закінчення сертифікації в кінці квітня Nord Stream відновить транспортування газу. Терміни робіт з налаштування систем управління були узгоджені з партнерами Nord Stream", - йдеться в повідомленні.
З моменту введення в експлуатацію в листопаді минулого року перша нитка "Північного потоку" поставляє європейським партнерам природний газ згідно з номінаціями ТОВ "Газпром експорт".
"На сьогоднішній день це 3,6 мільярда кубометрів", - йдеться в повідомленні.
Перша черга газопроводу, який з'єднав Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, потужністю 27,5 мільярда кубометрів на рік була запущена 8 листопада 2011 р. Запуск другої черги, такої ж потужності, запланований на жовтень 2012 року.
Компанія зазначає, що укладання другої нитки завершиться найближчим часом. Потім три секції газопроводу будуть з'єднані між собою на дні моря в двох точках - в середині травня в шведських водах і на початку червня біля узбережжя Фінляндії. Влітку завершаться пусконалагоджувальні роботи, і почнеться заповнення другої нитки буферним газом, після чого вона буде готова до введення в експлуатацію у складі єдиної транспортної системи відповідно до графіка до кінця поточного року.
Після введення в експлуатацію обох ниток до кінця 2012 року газопровід зможе щорічно поставляти до 55 мільярдів кубометрів російського газу в Європу через Балтійське море протягом як мінімум 50 років.
"Північний потік" довжиною 1,2 тисячі кілометрів вже постачає російський газ до Німеччини. Акціонерами оператора проекту - компанії Nord Stream AG - є російський "Газпром" (51%), німецькі Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas (по 15,5%), французька GDF Suez і нідерландська Gasunie (по 9%).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас