Німецькі лікарі через 2-3 дні нададуть висновки по лікуванню Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі лікарі через 2-3 дні нададуть висновки по лікуванню Тимошенко

Кримінал
183
Стан здоров'я екс-прем'єра України Юлії Тимошенко не дозволяє їй бути присутньою на засіданнях суду. Таку заяву зробив керівник німецької клініки "Шаріте" Карл Айнхойпл, передає BBC. За словами лікаря, він прийшов до такого висновку за результатами проведеного в лютому в Качанівській колонії обстеження екс-прем'єра.
Німецькі лікарі прибули в п'ятницю, 13 квітня, в Харків, щоб ознайомитися з умовами клініки "Укрзалізниця", запропонованої урядом України для лікування екс-прем'єра. Зараз медики знаходяться в Качанівській колонії, де відбуває покарання екс-прем'єр, передає радіо "Свобода". Лікарі мають намір обстежити Тимошенко і результати, за словами Айнгойпля, будуть оприлюднені протягом 2-3 днів. Тимошенко дасть згоду на лікування за результатами висновків німецьких лікарів, стверджує її захисник Сергій Власенко.
Як повідомлялось, 4 квітня с. р. до Міністерства закордонних справ України був запрошений посол Німеччини в Україні Ганс Юрген Гаймзет, де йому була передана прохання української сторони сприяти прибуттю в Україну німецьких лікарів, що входять до складу міжнародної медичної комісії по обстеженню Тимошенко, з метою визначення відповідності умов обраного українською стороною медичного заклади рекомендаціям німецьких лікарів.
На початку квітня повідомлялося, що за наполяганням уряду ФРН Тимошенко можуть відправити у одну з німецьких клінік для лікування від грижі міжхребцевого диска. У свою чергу Міністерство охорони здоров'я України пропонує лікувати Тимошенко в спеціалізованому стаціонарі в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.
Від лікування в лікарні "Укрзалізниці" Тимошенко відмовилася 6 квітня с. м. "Я категорично відмовляюся від штучно створених бутафорських умов в лікарні" Укрзалізниці ", - зазначила Тимошенко. "А щодо мого лікування - виконайте рекомендації незалежних лікарів і рішення Європейського суду з прав людини на загальних підставах", - додала Тимошенко, звертаючись до Президента Україна Віктора Януковича.
Державна пенітенціарна служба України (ГПтС) повідомляє, що за період перебування в установах пенітенціарної відомства Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медичних оглядів, інструментальних та лабораторних обстежень, а також тільки протягом лютого-березня цього року 3 рази відмовлялася від проходження лікування, призначеного комісією висококваліфікованих німецьких та українських лікарів.
Зараз екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас