Українцям стане важче отримати шенгенську візу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям стане важче отримати шенгенську візу

1111
Експерти вважають, що Євросоюз готується до схвалення комплексу жорстких заходів з контролю транскордонного руху. Для українців це може обернутися затягуванням процесу лібералізації візового режиму і жорсткістю вимог при видачі віз у держави Шенгенської зони.
Подібні настрої посилилися після заяви глави МВС Німеччини Ханса-Петера Фрідріха про необхідність введення тимчасового прикордонного контролю всередині Шенгенської зони. На думку держав, які спочатку входили в Шенген, кордони з Грецією і частково з Італією сьогодні надмірно прозорі. Репліка німецького міністра внутрішніх справ прозвучала в унісон з недавніми заявами президента Франції Ніколя Саркозі, який недавно запропонував "тимчасовими заходами" не обмежуватися, а повернути повноцінний прикордонний контроль по всій протяжності французьких кордонів, повідомляють Комментарии.
Але першою заговорила про проблеми, пов'язані з розширенням Шенгенської зони, Данія, яка в минулому році вже вводила, нібито з метою поліпшення боротьби з міжнародною злочинністю, такий контроль на своєму кордоні.
У той же час, переважна більшість європейських політиків відмовлятися від шенгенських угод не готова. Оптимістично налаштовані діячі сподіваються на позитивні результати попередження, зробленого на початку березня Греції, через кордони якої щорічно, за різними оцінками, просочується від 100 до 180 тис. нелегалів, що становить до 90% від загального потоку.
Як раніше писав Главред, з 1 квітня по 31 жовтня 2012 року уряд Хорватії знову скасує візовий режим для громадян України, Азербайджану, Казахстану та Росії. Тепер українці, які мають закордонні паспорти, зможуть в'їжджати на територію Хорватії без віз на термін до 90 днів протягом півроку з дати першого в'їзду, а також здійснювати транзитний проїзд через її територію.
"Рішення про скасування візового режиму для громадян цих країн ухвалено на період літнього туристичного сезону", - йдеться в публікації хорватської газети Vecepnji List.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас