Україна 18 квітня проведе в Мінську переговори про пом'якшення умов постачання пива до Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна 18 квітня проведе в Мінську переговори про пом'якшення умов постачання пива до Білорусі

Аграрний ринок
71
Україна 18 квітня проведе переговори з Білоруським державним концерном харчової промисловості (Белгоспищепромом) щодо поставок українського пива на білоруський ринок, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.
"На 18-е число домовилися про те, що пройде зустріч в Мінську з керівництвом Белгоспищепрома", - сказав він на зустрічі з українськими виробниками пива в Києві в п'ятницю.
"Можу вам сказати, що відразу після 18-го числа, після нашого повернення буде проведена повторна консультація (з виробниками пива). І я чекаю надзвичайно швидких компромісних рішень, які забезпечать різке збільшення поставок нашої продукції (пива) в Білорусь", - додав він.
Порошенко зазначив, що Україні складно оскаржувати встановлені мінімальні ціни на українське пиво, оскільки, згідно з твердженнями білоруської сторони, всі угоди щодо мінімальних цін були добровільними.
Як повідомлялося, в кінці минулого року корпорація "Оболонь" (Київ), один з найбільших виробників пива і безалкогольних напоїв в Україні, звернулася до керівництва країни з проханням захистити інтереси українських експортерів пива на білоруському ринку. Компанія, зокрема, наголошувала, що в результаті вступу в силу в грудні 2010 року постанови уряду Білорусі про ліцензування імпорту пива з України, якою збільшено мінімальні ціни на цю продукцію, відпускні ціни на продукцію українських пивоварів на білоруському ринку збільшилися в 1,5 рази.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас