Платіні розлютився від цін в українських готелях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіні розлютився від цін в українських готелях

3559
Президент УЄФА (UEFA) Мішель Платіні назвав нормальною ситуацію з цінами на готельні номери в Польщі напередодні проведення фінальної частини цьогорічного чемпіонату Європи з футболу. Як передає УНІАН, про це Платіні заявив на прес-конференції у Варшаві, коментуючи ціни на проживання в українських і польських містах-організаторах Євро-2012.
У той же час він висловив обурення високими цінами на номери в українських готелях. "Можу сказати, що я розлютився в Україні, тому що немає ніякого зв'язку з цінами, які були предметом розмов кілька років тому, і нинішніми цінами", - сказав Платіні.
Він зазначив, що під час свого останнього візиту в Україну звернув увагу представників української влади на цю проблему. Українські урядові посадові особи запевнили його, що докладуть всіх зусиль до виправлення ситуації. "Не можна організовувати турнір, а потім вимагати від людей якихось непомірних виплат (за житло)", - сказав президент УЄФА.
Платіні також пояснив високими цінами на номери в готелях проблеми з продажем квитків на матчі в Україні, зокрема, на один з найбільш цікавих поєдинків турніру між збірними Англії та Франції в Донецьку. "Люди взагалі не хочуть приїжджати, якщо не знаходять житла за прийнятною ціною", - сказав він.
Платіні зауважив, що навіть журналісти звертаються до УЄФА з проханнями знайти в Україні житло за "розумними цінами".
Представник UEFA Polska Єва Прокопяк підтвердила УНІАН, що організація в травні планує організувати last minute розпродаж квитків на чотири матчі в Україні, які їй ще не вдалося продати.
Зокрема, між Англією та Францією 11 червня, Голландією з Данією і Португалією в Харкові 9 і 17 червня і між Данією і Португалією 13 червня у Львові.
Як повідомлялося, 6 квітня віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесников висловив сподівання, що до Євро-2012 ціни на проживання в готелях знизяться до "нормальних ринкових".
"Ми пішли назустріч готелям і повністю звільнили їх від податку на прибуток - ставка буде нульовою мінімум у найближчі 5 років. Я вже говорив, що жадібність породжує бідність, - зазначив Колесников. - Необхідно розуміти, що для іноземного туриста важлива вартість повного комплексу. Сьогодні ми відкриваємо небо, і виходить, що прилетіти на три матчі збірної Франції чартером дешевше, ніж жити в Україні десять днів. Тобто, готелі розуміють, що втратять всі доходи. Адже від Парижа до Донецька, де збірна Франції проведе 3 матчі , летіти три години. Тому, вважаю, до кінця квітня ситуація стабілізується".
В той же день президент України Віктор Янукович доручив Колесникову та міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенкові вжити заходів щодо приведення цін на готельні послуги до економічно обґрунтованого рівня.
Нагадаємо, вчора під час перебування в Україні Платіні заявив, що УЄФА стурбована високим рівнем цін у готелях України напередодні Євро-2012.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас